CNC 3D-fräsningstjänster – bearbetning av aluminium och rostfritt stål

CNC-FRÄSNING

ANBI-TECH arbetar med tillverkning av plast-, aluminium- och metallelement som används inom alla branscher på CNC-fräsmaskiner. Vi tillverkar detaljer genom CNC-bearbetning.

Vår moderna och ständigt utökade maskinpark är baserad på FANUC-, SINUMERYK- och HEIDENHAIN-kontroller.

I vårt arbete använder vi högpresterande fräsmaskiner och konventionella fräsmaskiner från tillverkare i världsklass, t.ex: DOOSAN, ENSHU, HECKERT JAFO, KIMLA, tack vare vilka CNC-fräsningar utförs på det mest moderna sättet.

Vår CNC-bearbetning kapacitet:

  • 3-axlig CNC 3d-fräsning
    – 1020x540x510mm
  • 4d 4-axlig CNC-fräsning
    – 600x600x500mm
  • 5d – 5-axlig CNC-fräsning
    – dia.500x450mm
  • Konventionell fräsning
    – 1600x400x510mm
  • CNC-fräsning Plotter – CNC-fräsning av aluminium – CNC-fräsning av plast
    – 3100x1700x350mm

Vi erbjuder ett brett utbud av produkter, bland annat:

  • CNC-fräsning av rostfritt stål - detaljer frästa i rostfritt stål
  • CNC-fräsning av stål - detaljer frästa från kolstål
  • CNC-fräsning av mässing - detaljer frästa i mässing
  • CNC-fräsning av aluminium - detaljer frästa från aluminium
  • CNC-fräsning av plast - detaljer frästa från plast

Tillverkningen av komponenter sker enligt de ritningar och den tekniska dokumentation som kunden tillhandahåller oss. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och CNC-tjänster av högsta kvalitet.

Våra tjänster omfattar inte bara CNC-fräsning utan även CNC-svarvning och CNC-skärning.

För att kunna beskriva beställningen (förfrågan) korrekt finns nedan grundläggande begrepp och information om CNC-fräsning.

Datorteknik och robotik spelar en allt viktigare roll inom många branscher (t.ex. metallbearbetning med numeriskt styrda verktygsmaskiner – CNC) och tjänster. Det är en oundviklig process, eftersom människor strävar efter att minimera arbetskostnaderna och göra det mer effektivt, ändamålsenligt och säkert. Det som en gång var tvunget att göras av ett team av skickliga hantverkare under överinseende av en person som kontrollerar deras arbete, kan de nu göra maskiner . Man behöver inte längre en grupp hantverkare som har tillbringat åratal med att utforska hantverkets hemligheter, eftersom programmerare och maskinoperatörer har dykt upp i stället. Deras uppgift är att sköta och övervaka de anordningar som anförtros dem.

En av de viktigaste anordningarna inom verkstadsindustrin är en CNC-fräsmaskin. Den används i stor utsträckning eftersom den möjliggör en mycket effektiv bearbetning av element tack vare användningen av specialprofilerade verktyg som kallas fräsar .

Array CNC 3D-fräsningstjänster – bearbetning av aluminium och rostfritt stål

Vad är CNC-fräsning?

CNC-fräsning är en av de olika typerna av bearbetning. Verktyget utför en roterande rörelse. Matningsrörelsen kan också utföras av fräsen, men också av arbetsstycket. Med andra ord kommer vi att hänvisa till fräsning som en typ av ytbearbetning som utförs av ett flertal skärande blad som utgör skärverktyget.

Under driften är det bara vissa av knivarna som utsätts för påfrestningar, därför är deras drift inte kontinuerlig och de är bättre kylda. Variationer i tjockleken på det skurna skiktet leder dock till varierande bladbelastning och förkortar därmed deras livslängd.

Typer av fräsmaskiner

Vi delar in fräsmaskiner i lågspindliga och högspindliga. I överfräsar är spindeln placerad under bordet. Dessutom finns det vertikala, horisontella och universella fräsmaskiner. Det finns också olika typer av fräsar, och valet av dem är mycket viktigt. Du kan välja mellan en mängd olika former och storlekar och de kan till exempel vara tillverkade av stål , cementerade eller täckta med diamantplatta.

Fräsningsteknik

Frästeknik kan baseras på olika kriterier och vi kan särskilja dem på följande sätt:

KINEMATISKA KRITERIER

Konventionell fräsning – vid denna typ av fräsning rör sig skäreggarna i enlighet med materialets glidrörelse. Detta är en mycket exakt metod, eftersom skärningen börjar vid en viss punkt och spånen avlägsnas bakom fräsen. Nackdelen med denna lösning är de stora krafter som verkar på fräsen, så den måste vara tillverkad av material med hög hårdhet. Den kräver också lämpliga verktygsmaskiner med spelutplåning.

Motroterande fräsning – kännetecknas av att bladens kanter (som pressas mot materialet) rör sig i motsatt riktning mot materialets glidrörelse. Fräsen glider först på arbetsstycket och borrar sedan in i materialet. Denna teknik har fördelen att vibrationerna är lägre än vid samtidig fräsning.

CNC-fräsning – är en av typerna av CNC-bearbetning. Vi skiljer mellan följande format för CNC-fräsning:

2D-fräsning – det är en jämn materialbearbetning i XY-axlarna.

3D-fräsning – det är en jämn materialbearbetning i XYZ-axlarna, samtidig rörelse i tre axlar.

4D-fräsning – det är smidig bearbetning i XYZAxlar, samtidig rörelse i tre axlar + ytterligare en A-axel.

5D-fräsning – smidig bearbetning i XYZAC-axlar.
CNC-fräsning Aluminium och plast – det är materialbearbetning med hjälp av höghastighetsspindlar. Vi har för närvarande CNC-maskiner med höghastighetsspindlar avsedda för bearbetning av aluminium, koppar, mässing och PTFE-plaster.

Kriterium för utformning

Full fräsning – kallas för tresidig, eftersom tre bearbetade ytor skapas samtidigt.

Partiell fräsning – kallas också tvåsidig, två ytor bearbetas samtidigt.

Friformsfräsning – dvs. ensidig fräsning, här bearbetas en yta.

Kriterium för frästeknik

Cylindrisk fräsning (omkretsfräsning) – här är fräsaxeln parallell med den bearbetade ytan.

Planfräsning – fräsens axel befinner sig i ett läge vinkelrätt mot den bearbetade ytan.

Skråfräsning – fräsens axel står i en vinkel mot den bearbetade ytan.

Fördelar med CNC-fräsning

CNC-fräsning är en mycket populär teknik för att skära material på grund av dess många fördelar, till exempel:

Hög bearbetningsprecision – det är möjligt att få fram komplexa former utifrån tekniska ritningar i form av en utskrift eller en CAD-fil.

Mångsidighet – olika material kan CNC-fräsas, metaller (t.ex. aluminium), plast och trä.
Repeterbarhet i produktionsprocessen – många element med samma parametrar kan erhållas.

Effektivitet (snabbhet) – det är möjligt att arbeta med många fräsmaskiner samtidigt kontinuerligt.
Hög säkerhetsnivå.

Formning av materialet

Tack vare den ökande populariteten av digitalt styrda verktygsmaskiner har materialbearbetningsprocessen påskyndats avsevärt. Vad är materialformningsprocessen? Först måste anordningen programmeras, dvs. sekvensen av rörelser som fräsen ska göra. Detta är en uppgift för specialister som med hjälp av teknisk dokumentation, tekniska ritningar och designprogramfiler till sitt förfogande definierar produktens slutliga geometri. De kan också hantera den färdiga produkten.

När de har den nödvändiga informationen förs den in i ett särskilt datorprogram. Detta program genererar en arbetssekvens för verktygsmaskinen.

I och med att bearbetningen startar är processen automatisk. Övervakningen av operatören som följer och övervakar processens korrekthet pågår dock fortfarande. Vid behov korrigerar den maskinens funktion.